INSTRUKTIONER TILL POSTERFÖRFATTARE. LÄS TEXTEN NEDAN NOGA!

Till er som är posterförfattare

Postrar på kirurgveckan använder stående 50” skärmar. Använd med fördel någon av mallarna nedan som utgångspunkt när du gör din poster. Det finns inga direkta regler för hur en poster ska se ut, men ändra inte storleken på presentationen. Presentationen ska sedan sparas som PDF. Använder ni inte någon av nedanstående mallar ska storleken på postern vara 1080×1920 pixlar (bredd x höjd) eller så ställer man in 62,26×110,69 cm i PowerPoint.

Vissa postrar har en specifik tid angiven. Då ska författaren vara på plats för presentation och frågor. En del postrar har ingen tid angiven och kommer att visas under hela Kirurgveckan.

När du är klar med din poster i PowerPoint konverterar du den till PDF genom att klicka på Arkiv -> Exportera -> välj sedan formatet PDF och tryck på spara.

Gå sedan till Abstractsystemet och logga in med dina uppgifter. Om du har glömt dina inloggningsuppgifter hittar du dessa i ditt bekräftelsemail som skickades ut när du skapade ditt konto. Hittar du inte mailet kan du klicka på länken “Forgot password?” och fylla i din e-post som du registrerade dig med så får du ett mail skickat till dig med instruktionerna för att skapa ett nytt lösenord. När du sedan har loggat in i systemet listas dina abstracts som skickats in. Välj “Upload poster” och klicka sen på “Choose poster (PDF)”, välj din poster (som man sparat i formatet PDF). Efter att postern är uppladdad kan du se din poster genom att trycka på länken “Show”.

Deadline
Sista dagen att ladda upp din poster är 7:e augusti. Ny deadline: 14 augusti.

Postermallar

poster_1

 

Postermall 1

poster_1

Postermall 2

poster_1

Postermall 3

poster_1

Postermall 4

 

Kontaktperson:

Lars Enochsson
Vetenskaplig Sekreterare
Svensk Kirurgisk Förening
lars.enochsson@svenskkirurgi.se